Välkommen på konferens om Återhämtningens vägar och möjligheter

Publicerad den

ANDTS (alkohol, narkotika, dopning, tobak, spel)

Dagen kommer att innehålla paneldiskussion och forskning om förändring från missbruksproblem. Lisa Skogens, Ninive Von Greiff, Stockholms Universitet föreläser om Vilka faktorer brukare och professionella framhåller som viktiga för en positiv förändringsprocess?

Om Delaktighet och delat beslutsfattande för att främja återhämtning talar Ulla-Karin Schön från Stockholms Universitet. Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Göteborg och Boendestödet i SDF Lundby Friskvårdsklubben belyser kamratstöd och sociala sammanhangs betydelse för återhämtning. Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Göteborg, Basta Väst, Vägen ut! kooperativen berättar om arbete och sysselsättning som en del i återhämtning.

Recovery Göteborg går ut på att finna vägar för att stärka individens egna resurser och bygga upp ett ”recoverykapital” som gör det lättare att lämna missbruk och komma tillbaka i samhället. Fokus ligger på återhämtningsprocessen, för att visa att människor som har eller håller på att återhämta sig från ett beroende är en tillgång för samhället och en del av lösningen.

Obs! tänk på att avanmäla dig till psykiatrisamordningen@centrum.goteborg.se, senast den 29 nov om du får förhinder, en kostnad på 600 kr kan annars komma att utgå. Kom i god tid. Vi stänger dörrarna 8.30. Vi bjuder på för- och eftermiddagsfika. Lunch bekostar du själv.

En samverkan mellan NSPHiG, Recoverynätverket och Göteborgs Stad.

Målgrupp: Konferens för dig i Göteborg som möter personer med:
– missbruk/beroende
– psykisk ohälsa

Datum och tid: torsdag den 5 december 2019 klockan 8.30-16.00

Plats: Folkets hus, lokal Asperö, Järntorget

Obs! tänk på att avanmäla dig till psykiatrisamordningen@centrum.goteborg.se, senast den 29 nov om du får förhinder, en kostnad på 600 kr kan annars komma att utgå.

Kom i god tid. Vi stänger dörrarna 8.30. Vi bjuder på för- och eftermiddagsfika. Lunch bekostar du själv.

Anmäl dig här

En samverkan mellan NSPHiG, Recoverynätverket och Göteborgs Stad.

Varmt Välkommen!

Liknande nyheter

Ny rapport: Samtal som hjälper

26 november, 2019

Samtal hjälper mot missbruk Respons alkoholrådgivning, Spelberoendeteamet och Behandlingsgruppen för drogproblem är samtalsmottagningar som drivs av Göteborgs Stad. Hit kan göteborgare med alkohol-, spel- eller…


Ny rapport: Skolelevers drogvanor i Göteborg 2019

8 oktober, 2019

Rekordlågt drickande – men inställningen till cannabis oroar   Ungdomar i Göteborg dricker och röker mindre än någonsin tidigare. Samtidigt tycker allt färre att cannabis…


Göteborgs Stad deltar i nationell kampanj mot dopning

3 oktober, 2019

Under vecka 41 kommer Göteborgs Stads friskvårdsanläggningar att slå ett slag för dopingsfri träningskultur. Social resurs utbildar i metoden ”100 % ren hårdträning” under uppmärksamhetsveckan….


Välkommen på antidopningutbildning

12 september, 2019

Denna utbildning är en av de insatser som görs inom det förebyggande antidopingarbetet i Göteborgs Stad. Kursen vänder sig främst till dig som faller under…


Föreläsning: Vad är tramadol och vilken hjälp finns att få?

9 september, 2019

Missbruket av det smärtstillande läkemedlet tramadol ökar i Göteborg. Välkommen till föreläsning där du får lära dig mer om drogen, hur den påverkar kroppen och…