Cannabis – den vanligaste drogen bland unga

Datum: 2019-05-08 (13:00 - 16:30)

Plats: Social resursförvaltning, lokal Vinga

Adress: Gårdavägen 2 Göteborg Visa på karta

Välkommen till en halvdags uppdatering om cannabisläget bland våra ungdomar.

Frånsett alkohol är cannabis den vanligaste drogen ungdomar använder. Det visar drogvaneundersökningar som görs vart tredje år bland elever både i grundskolan och i gymnasiet. Cannabisanvändning är också främsta anledningen till att ungdomar och deras föräldrar söker hjälp på MiniMaria. Under eftermiddagen får du baskunskap om cannabis, veta om konsekvenserna av användningen för ungdomarna och vilka behandlingsmetoder som är verksamma. Du får inblick i effekterna av legalisering av cannabis.

Ulla Kungur, utvecklingsledare Social utveckling, gör en sammanfattning av rapporten Cannabis bland unga i Göteborg, som visar trenderna bland ungdomarnas cannabisanvändning sedan vi började mäta 2004. Rapporten finns att få.

Kristoffer Lindgren, samordnare Mini-Maria, kommer att berätta om sitt arbete med ungdomarna och deras familjer. Vi får också veta mer om missbruket av Tramadol som dykt upp bland unga.

Karin Patriksson, utvecklingsledare Social utveckling, kommer att berätta om cannabis, vad drogen gör med unga människor och om behandlingsmetoder.

Linda Nilsson, utvecklingsledare Social utveckling, ger oss en inblick i vad som händer internationellt med bland annat effekterna av legaliseringen, främst i USA.

Datum: Onsdagen den 8 maj kl. 13.00 – 16.30

Plats: Social resursförvaltning, lokal Vinga.
Gårdavägen 2. I källaren. Kaffe och kaka serveras.

Kontakt: Ulla Kungur, tel. 070 780 64 09
E-post: ulla.kungur@socialresurs.goteborg.se