E-cigaretter, energidrycker, kosttillskott och överdrivet dataspelande

Datum: 2019-09-25 (08:30 - 12:00)

Plats: Kristinedals träningscenter

Adress: Byfogdegatan 4, Gamlestan Göteborg Visa på karta

Vad vet vi egentligen om e-cigaretter och hur skadliga är de? Energidrycker – är det något för våra barn och ungdomar? Kosttillskott – är det något som vi och våra ungdomar behöver äta? Ökar datorspelandet bland våra ungdomar och i så fall, vilka konsekvenser kan det få?

Program
8:30 Välkomna
Inledning
8:40 E-cigaretter, bra eller dåliga?
Maria Martini, utvecklingsledare på Kunskapskällar´n, föreläser om e-cigaretternas innehåll och vad vi vet om deras konsekvenser fram till idag.
9:20 Energidrycker
Mia Ericson, docent vid Göteborgs universitet, föreläser om hur alkohol aktiverar hjärnans belöningssystem som hon forskat om. Mia har också under de senaste åren intresserat sig för alkohol i kombination med energidrycker.
10:10 FIKA
10:30 Kosttillskott och kroppsideal
Jessica Andersson, utvecklingsledare Kunskapskällar’n och Sara Forsberg drogförebyggande samordnare i Vänersborg föreläser om utvecklingen kring kroppsideal samt en inblick i världen av kosttillskott.
11:00 Överdrivet spelande bland unga
Tarja Larsson från Skärmbalansen föreläser om sina tidigare erfarenheter och presenterar användbara verktyg för ett mer sunt skärmanvändande. Syftet är att skapa förståelse för den kulturkrock som många gånger blir när generationerna möts i ett mångfacetterat ämne, den digitala världen, som berör oss alla.
11:50:00-12:00 Avslutning

Anmälan senast 16 sept.