Internationella brottsofferdagen 20 februari (Fullbokad)

Datum: 2015-02-20 (9.00 - 12.00)

Plats: Elite Park Avenue Hotel

Adress: Kungsportsavenyn 36 Göteborg Visa på karta

I år inbjuder vi till en konferens om våldsutsatta hemlösa kvinnor med missbruk. Det är vanligt att hemlösa kvinnor som lever med ett missbruk utsätts för vålds­brott, både av en partner och av utomstående. Deras sociala utanförskap innebär en särskild sårbarhet. Kvinnorna har en svag ställning i samhället, vilket gör att de inte har samma tillgång till brottsofferstöd och rättssäkerhet som de flesta andra.

Inslag under förmiddagen:

  • Utvecklingsledare Sofia Kuldius, Social resursförvaltning, boendeverksamheten, föreläser om den studie som hon gjort om hemlösa kvinnor med ett missbruk och de dilemman som de lever med.
  • Huldas Hus är en mötesplats för hemlösa kvinnor inom Social resursförvaltning. Gruppchef Maria Gonzalez informerar om verksamheten.
  • Kommunens nya Stödcentrum för brottsutsatta presenterar sin verksamhet. Stödcentrat öppnade 1 juli 2014 och riktar sig till alla Göteborgare.

Kaffe och smörgås serveras under fikapausen.

Föreläsningen är kostnadsfri och arrangeras av Kompetenscentrum om brottsutsatthet.

Fullbokad. Det går tyvärr inte att anmäla sig längre. Om du har du frågor, kontakta Annette Norling, telefon 031-367 91 58, e-post annette.norling@socialresurs.goteborg.se

 


Anmälan

Anmälan till "Internationella brottsofferdagen 20 februari (Fullbokad)" är stängd.