Orange Day – Barnfrågor om våld

Datum: 2020-11-23 (13.30 - 15.30)

Plats: Webbinarium

Adress: Visa på karta

FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor är 25 november, den kallas också för Orange Day. För att sätta extra ljus på frågan anordnar Dialoga direktsända webbinarier under hela vecka 48. Dialoga uppmärksammar under året att Barnkonventionen är svensk lag från januari 2020 och därför har alla webbinarier barntema.

Innehåll Barnfrågor om våld

Barnfrågor om våld är ett frågeformulär om olika former av våld och används i samtal med barn. Barnfrågor om våld är en del av LÖSA!, en metod för lösningar för delaktiga och trygga barn som utvecklats av Frida Oskarsson och Sofia Fridlund, socialtjänsten Örgryte-Härlanda.

Under webbinariet varvas föreläsning med diskussion och du får öva på att ställa frågor ur formuläret. Förslagsvis sitter du tillsammans med kollegor, eller om ni sitter på olika ställen, har kontakt via telefon / teams/ skype, så att det fungerar att jobba i grupp.

Information om målgrupp och anmälan

Webbinarierna riktar sig till medarbetare i Göteborgs Stad och Dialogas avtalskommuner, samt ideella organisationer. Du är välkommen att anmäla dig till flera webbinarier. Titta i kalendariet för att hitta fler tider. Länk till webbinariet skickas ut veckan innan.