Utbildning om e-cigaretter, energidrycker, kosttillskott och överdrivet dataspelande

Datum: 2019-03-14 (0830 - 12.00)

Plats: Lokal Boheme

Adress: Burgårdens konferenscenter Göteborg Visa på karta

Varmt välkomna till en utbildningsförmiddag om e-cigaretter, energidryck, kosttillskott och om överdrivet spelande bland unga. 

Vad vet vi egentligen om e-cigaretter och hur skadliga är de? Energidrycker – är det något för våra barn och ungdomar? Kosttillskott – är det något som vi och våra ungdomar behöver äta? Ökar datorspelandet bland våra ungdomar och i så fall, vilka konsekvenser kan det få?

 

Program

8:30 Välkomna

Inledning av personal från Kunskapskällar´n

8:40 E-cigaretter, bra eller dåliga?

Maria Martini, utvecklingsledare på Kunskapskällar´n, informerar om e-cigaretternas innehåll och vad vi vet om deras konsekvenser fram till idag.

9:20 Energidrycker

Mia Ericson, docent vid Göteborgs universitet som i drygt 20 år forskat om hur alkohol aktiverar hjärnans belöningssystem. Mia har under de senaste åren intresserat sig för alkohol i kombination med energidrycker.

10:10 FIKA

10:30 Kosttillskott och kroppsideal

Jessica Andersson och Sara Gunnarsson Forsberg, utvecklingsledare Kunskapskällar’n, ger er kunskap om utvecklingen kring kroppsideal samt en inblick i världen av kosttillskott.

11:10 Överdrivet spelande bland unga

Tarja Larsson från Skärmbalansen informerarar om sina tidigare erfarenheter och presenterar användbara verktyg för ett mer sunt skärmanvändande. Syftet är att skapa förståelse för den kulturkrock som många gånger blir när generationerna möts i ett mångfacetterat ämne, den digitala världen, som berör oss alla.

12:00-12:10 Sammanfattning av förmiddagen

12:10 Slut

 

Konferensen är kostnadsfri

Anmälan dig genom att klicka på länken Anmäl dig till 14 mars 2019! senast 6 mars.

OBS! Antal platser begränsade, först till kvarn gäller!

Mer information: sara.gunnarsson.forsberg@socialresurs.goteborg.se