Kostnadsfria utbildningar om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld hösten 2020

Publicerad den

Personer som sitter ner och för anteckningar.

Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld

Våld i nära relationer tar inte paus under samhällskriser som Covid-19. Det gör inte heller Dialogas utbildningsinsatser. Kompetensutvecklingen fortsätter, anpassad utifrån restriktionerna med anledning av Covid-19. Välkommen med din anmälan till höstens utbildningar! 

Under rådande situation erbjuder vi utbildningar i mindre format och webbinarier.

Om din arbetsgrupp är i behov av konsultation eller fortbildning, ta kontakt med Dialoga för att diskutera vad vi kan erbjuda just er.

Vi följer folkhälsomyndighetens och Göteborgs Stads rekommendationer kontinuerligt, läget kan komma att ändras. Håll utkik på vår webbsida valdinararelationer.se eller följ oss på Facebook valdinararelationer för de senaste uppdateringarna.

Utbildningar som du kan anmäla dig till redan nu

Webbinarium Barnfrågor om våld

Barnfrågor om våld är ett frågeformulär om olika former av våld och används i samtal med barn. Formulären är utformade med utgångspunkt i barns rätt till skydd från våld och det ansvar vi vuxna som möter barn har att ställa frågor för att upptäcka våld. Barnfrågor om våld har utvecklats av socialtjänsten Örgryte-Härlanda.

Datum: 28 augusti kl. 9.00 -12.00 

Att arbeta med män som utövar våld i nära relationer

En utbildning om förändringsarbete med män som utövar våld i sina nära relationer. Under utbildningen får vi ta del av möjligheter respektive hinder som kan finnas i samtalsbehandling med våldsutövare. Vi får också exempel på övningar att använda i samtalet.

Datum: 8 september kl. 9.00-12.00

Gensvarets betydelse för trygghet och självaktning – att arbeta med kvinnor som upplevt våld i nära relationer

En utbildning om gensvarets betydelse för trygghet och självaktning i arbetet med kvinnor som upplevt våld i nära relationer. Under utbildningen ges bland annat exempel på verksamma verktyg för att bistå kvinnor att lämna en livssituation präglad av kontroll, hot och våld.

Datum: 1 oktober kl. 9.00-12.00

Utbildning för utbildare – fördjupningsutbildning

En utbildning för dig som vill lära sig att utbilda andra inom området. Du har redan kunskap om våld i nära relationer och du har ett uppdrag att utbilda i din verksamhet. Utbildningen omfattar fyra dagar och startar 12 november.

Boka dagen – 25 november 2020

Dialoga uppmärksammar, tillsammans med VKV- Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer och Länsstyrelsen Västra Götaland, FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor.

2020 års konferens har temat Barns rätt till en uppväxt fri från våld.

Obs! Du kan inte anmäla dig ännu. Information med program och anmälningslänk kommer i september, men boka gärna in dagen i din kalender redan nu.

Tid: 25 november kl. 9-16.30 

Du hittar alla utbildningar i vårt kalendariumLiknande nyheter

Dialoga erbjuder webbinarium – Barnfrågor om våld

27 maj, 2020

9 juni anordnar Dialoga ett webbinarium om att ställa systematiserade frågor om våld till barn. Under webbinariet presenteras ”Barnfrågor om våld”, som är en del…


Dialoga ställer in utbildningar terminen ut på grund av Covid-19

13 april, 2020

Med anledning av Covid-19 och behovet av att begränsa sociala kontakter ställer Dialoga in samtliga utbildningar och föreläsningar resten av terminen. Till hösten planerar vi…


INSTÄLLT – Spridningsseminarium för Göteborgs Stads plan för arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck

10 mars, 2020

Under tre halvdagar i april bjuds medarbetare och chefer, inom Göteborgs Stad, in till spridningsseminarium för planen mot hedersrelaterat våld och förtryck. Två av seminarierna…


Kostnadsfri utbildning om utredningsarbete i ärenden med hedersrelaterat våld och förtryck

Ung kvinna som håller upp en rosa mask framför sitt ansiktet.
9 mars, 2020

Under våren 2020 erbjuder Dialoga en halvdagsutbildning för socialtjänsten, om att arbeta med utredningsärenden som rör hedersrelaterat våld och förtryck.  Läs mer om innehåll och…


Kostnadsfria utbildningar om att arbeta med våldsutsatta och våldsutövare

21 januari, 2020

Under våren erbjuder Dialoga två halvdagsutbildningar med fokus på arbete med och bemötande av våldsutsatta och våldsutövare. 27 mars: Gensvarets betydelse för trygghet och självaktning…