Recoverymässa – unik dag med fokus på att bygga drogfrihet

Publicerad den

ANDT (alkohol, narkotika, dopning, tobak)

Den 11 april ordnas en unik dag med fokus på recovery – det stöd som behövs för att kunna komma tillbaka till samhället och leva ett drogfritt och delaktigt liv.
Recovery Göteborg går ut på att finna vägar för att stärka individens egna resurser och bygga upp ett ”recoverykapital” som gör det lättare att lämna missbruk och komma tillbaka i samhället. Under mässan ligger fokus på återhämtningsprocessen, för att visa att människor som har eller håller på att återhämta sig från ett beroende är en tillgång för samhället och en del av lösningen. Syftet med mässan är att förmedla hopp och dela erfarenheter.

– Vi har mycket att vinna på att bygga upp ett recoverykapital, inte enbart för den enskilde individen och dess närstående, utan för hela samhället. Genom att samla olika aktörer och börja nätverka kan vi ge ett bättre stöd, säger koordinatorn Monica Fäldt som är samordnare för projektet i Majorna-Linné.

Bakom mässan står det idéburna missbruksnätverket, tillsammans med SDF Majorna-Linné och Social resursförvaltning. Deltar gör en bredd av organisationer och aktörer som erbjuder stöd att ta sig ur ett beroende och bibehålla en drogfri livsstil.
Representanter för medier är välkomna att närvara.

Utställare
Bland utställarna finns bland andra Kamratföreningen, KRIS, Basta, FMN, Behandlingsgruppen, Spelberoendeteamet Göteborg, Respons alkoholrådgivning, Vägen Ut, Länkarna, RFHL, Anonyma narkomaner, NarAnon, Solkatten, Göteborgs Frivilliga Samhällsarbetare, Bona Via, Majorna-Linné kultur och fritid, Boendestöd Majorna-Linné, Självhjälpshuset Solkatten, Stadsmissionen – S:t Johanneskyrkan, Gatans Lag, Räddningsmissionen-Ability IPS modellen, Brukarrådet, Anhörigföreningen för närstående till alkohol- och drogberoende, BUFF.

Öppen scen
Vi utlovar ett spännande scenprogram, varvat med tid att mingla bland de många utställarna. Träffa föreningar och organisationer bland våra utställare, ta del av personliga berättelser och hör senaste nytt om missbrukspolitik i Göteborgs Stad. På scen kan vi lyssna till många olika aktörer: förutom ovanstående deltar även bland andra kommunalrådet Nina Miskovsky (M), Musikprojektet, Shala Spiritual Junkie och Emrik & Morgan.

Workshops
Mellan kl 17-20 blir det även workshops med längre och mer interaktiva pass. Här kan man fördjupa sig mer i yoga och teater samt besöka ett öppet NA-möte (Anonyma narkomaner).

Plats: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12, Göteborg
Tid: Torsdag 11 april kl. 14.00-20.00
Övrigt: Eventet är gratis och öppet för alla. Det finns aktiviteter för hela familjen.

Läs mer:
https://www.facebook.com/recoverygoteborg/
https://socialutveckling.goteborg.se/team/kunskapskallarn/

Liknande nyheter

Mariamottagningarna, storstadsrapport

18 juni, 2019

Ny rapport släppt! Här beskrivs livsvillkoren för de ungdomar som påbörjade behandling vid Maria-mottagningarna i Stockholm, Göteborg och Malmö under år 2018 avseende användning av…


Tonårsföräldrar

13 juni, 2019

Snart är det dags för skolavslutning och sommarlov. För många ungdomar är det starten på en lång härlig sommar men skolavslutningstider är också en period…


Hur kan skolan bli en narkotika- och brottsfri arena?

16 maj, 2019

Dokumentationer från heldagskonferensen 14 maj hittar du här! Medverkade gjorde bland andra polis, Mini-Maria och socialtjänst.


Hur kan skolan bli en narkotika- och brottsfri arena?

4 april, 2019

Välkommen på heldagskonferens tis 14 maj!  Medverkar gör bland andra polis, Mini-Maria och socialtjänst.   Läs mer och anmäl dig här      


Vinn din hälsa, det är du värd!

22 mars, 2019

Är du anställd i Göteborg Stad och vill sluta med tobak? Var med i tävlingen med bara vinnare. Den 1 april sker sista starten för denna…