Recoverymässa – unik dag med fokus på att bygga drogfrihet

Publicerad den

ANDTS (alkohol, narkotika, dopning, tobak, spel)

Den 11 april ordnas en unik dag med fokus på recovery – det stöd som behövs för att kunna komma tillbaka till samhället och leva ett drogfritt och delaktigt liv.
Recovery Göteborg går ut på att finna vägar för att stärka individens egna resurser och bygga upp ett ”recoverykapital” som gör det lättare att lämna missbruk och komma tillbaka i samhället. Under mässan ligger fokus på återhämtningsprocessen, för att visa att människor som har eller håller på att återhämta sig från ett beroende är en tillgång för samhället och en del av lösningen. Syftet med mässan är att förmedla hopp och dela erfarenheter.

– Vi har mycket att vinna på att bygga upp ett recoverykapital, inte enbart för den enskilde individen och dess närstående, utan för hela samhället. Genom att samla olika aktörer och börja nätverka kan vi ge ett bättre stöd, säger koordinatorn Monica Fäldt som är samordnare för projektet i Majorna-Linné.

Bakom mässan står det idéburna missbruksnätverket, tillsammans med SDF Majorna-Linné och Social resursförvaltning. Deltar gör en bredd av organisationer och aktörer som erbjuder stöd att ta sig ur ett beroende och bibehålla en drogfri livsstil.
Representanter för medier är välkomna att närvara.

Utställare
Bland utställarna finns bland andra Kamratföreningen, KRIS, Basta, FMN, Behandlingsgruppen, Spelberoendeteamet Göteborg, Respons alkoholrådgivning, Vägen Ut, Länkarna, RFHL, Anonyma narkomaner, NarAnon, Solkatten, Göteborgs Frivilliga Samhällsarbetare, Bona Via, Majorna-Linné kultur och fritid, Boendestöd Majorna-Linné, Självhjälpshuset Solkatten, Stadsmissionen – S:t Johanneskyrkan, Gatans Lag, Räddningsmissionen-Ability IPS modellen, Brukarrådet, Anhörigföreningen för närstående till alkohol- och drogberoende, BUFF.

Öppen scen
Vi utlovar ett spännande scenprogram, varvat med tid att mingla bland de många utställarna. Träffa föreningar och organisationer bland våra utställare, ta del av personliga berättelser och hör senaste nytt om missbrukspolitik i Göteborgs Stad. På scen kan vi lyssna till många olika aktörer: förutom ovanstående deltar även bland andra kommunalrådet Nina Miskovsky (M), Musikprojektet, Shala Spiritual Junkie och Emrik & Morgan.

Workshops
Mellan kl 17-20 blir det även workshops med längre och mer interaktiva pass. Här kan man fördjupa sig mer i yoga och teater samt besöka ett öppet NA-möte (Anonyma narkomaner).

Plats: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12, Göteborg
Tid: Torsdag 11 april kl. 14.00-20.00
Övrigt: Eventet är gratis och öppet för alla. Det finns aktiviteter för hela familjen.

Läs mer:
https://www.facebook.com/recoverygoteborg/
https://socialutveckling.goteborg.se/team/kunskapskallarn/

Liknande nyheter

Ny rapport: Samtal som hjälper

26 november, 2019

Samtal hjälper mot missbruk Respons alkoholrådgivning, Spelberoendeteamet och Behandlingsgruppen för drogproblem är samtalsmottagningar som drivs av Göteborgs Stad. Hit kan göteborgare med alkohol-, spel- eller…


Välkommen på konferens om Återhämtningens vägar och möjligheter

15 oktober, 2019

Dagen kommer att innehålla paneldiskussion och forskning om förändring från missbruksproblem. Lisa Skogens, Ninive Von Greiff, Stockholms Universitet föreläser om Vilka faktorer brukare och professionella…


Ny rapport: Skolelevers drogvanor i Göteborg 2019

8 oktober, 2019

Rekordlågt drickande – men inställningen till cannabis oroar   Ungdomar i Göteborg dricker och röker mindre än någonsin tidigare. Samtidigt tycker allt färre att cannabis…


Göteborgs Stad deltar i nationell kampanj mot dopning

3 oktober, 2019

Under vecka 41 kommer Göteborgs Stads friskvårdsanläggningar att slå ett slag för dopingsfri träningskultur. Social resurs utbildar i metoden ”100 % ren hårdträning” under uppmärksamhetsveckan….


Välkommen på antidopningutbildning

12 september, 2019

Denna utbildning är en av de insatser som görs inom det förebyggande antidopingarbetet i Göteborgs Stad. Kursen vänder sig främst till dig som faller under…