Program recoverymässa 11 april 2019

 

Recoverymässa – unik dag med fokus på att bygga drogfrihet

Den 11 april ordnades en unik dag med fokus på recovery – det stöd som behövs för att kunna komma tillbaka till samhället och leva ett drogfritt och delaktigt liv.
Recovery Göteborg går ut på att finna vägar för att stärka individens egna resurser och bygga upp ett ”recoverykapital” som gör det lättare att lämna missbruk och komma tillbaka i samhället. Under mässan ligger fokus på återhämtningsprocessen, för att visa att människor som har eller håller på att återhämta sig från ett beroende är en tillgång för samhället och en del av lösningen. Syftet med mässan är att förmedla hopp och dela erfarenheter.

– Vi har mycket att vinna på att bygga upp ett recoverykapital, inte enbart för den enskilde individen och dess närstående, utan för hela samhället. Genom att samla olika aktörer och börja nätverka kan vi ge ett bättre stöd, säger koordinatorn Monica Fäldt som är samordnare för projektet i Majorna-Linné.

Bakom mässan stod det idéburna missbruksnätverket, tillsammans med SDF Majorna-Linné och Social resursförvaltning. Deltog gjorde en bredd av organisationer och aktörer som erbjuder stöd att ta sig ur ett beroende och bibehålla en drogfri livsstil.

Utställare
Bland utställarna fanns bland andra Kamratföreningen, KRIS, Basta, FMN, Behandlingsgruppen, Spelberoendeteamet Göteborg, Respons alkoholrådgivning, Vägen Ut, Länkarna, RFHL, Anonyma narkomaner, NarAnon, Solkatten, Göteborgs Frivilliga Samhällsarbetare, Bona Via, Majorna-Linné kultur och fritid, Boendestöd Majorna-Linné, Självhjälpshuset Solkatten, Stadsmissionen – S:t Johanneskyrkan, Gatans Lag, Räddningsmissionen-Ability IPS modellen, Brukarrådet, Anhörigföreningen för närstående till alkohol- och drogberoende, BUFF.

Öppen scen
Dagen bjöd på ett spännande scenprogram, varvat med tid att mingla bland de många utställarna. Möjlighet att träffa föreningar och organisationer bland utställarna, ta del av personliga berättelser och höra senaste nytt om missbrukspolitik i Göteborgs Stad. På scen kunde vi lyssna till många olika aktörer: förutom ovanstående deltog även bland andra kommunalrådet Nina Miskovsky (M), Musikprojektet, Shala Spiritual Junkie och Emrik & Morgan.

Workshops
Mellan kl 17-20 erbjöds det även workshops med längre och mer interaktiva pass. Här kunde man fördjupa sig mer i yoga och teater samt besöka ett öppet NA-möte (Anonyma narkomaner).

Plats: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12, Göteborg
Tid: Torsdag 11 april kl. 14.00-20.00
Övrigt: Eventet var gratis och öppet för alla. Det fanns aktiviteter för hela familjen.

Läs mer:
https://www.facebook.com/recoverygoteborg/

 


Läs mer